Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií 

OK

Výberová káva Brazil Sao Francisco - ESPRESSO

Nový produkt

ESPRESSO PRAŽENIE

Dátum praženia: 06.04.2022

Pražená výberová káva Brazil Sao Francisco

Cup score 83
Kvalita NY1
Farma Sao Francisco
Varieta  Yellow Catuai
Nadmorská výška 1100+
Sparacovanie Pulped Natural
Oblasť 

Mantiquieria de Minas

Chuťový profil Mandle, jablko, čierne ríbezle, hrozienka, para orech, tmavá čokoláda, červené jablko

Viac detailov

8 položky

6,50 € s DPH

6,50 € za 1KG

Detaily

O tejto Káve

Tarcízio Aldo Zugliani kúpil Fazenda Sao Francisco da Bela Vista v roku 1993. V priebehu rokov urobil veľké vylepšenia infraštruktúry farmy. Postavil terasy na sušenie kávy a investoval do lepších spracovateľských zariadení a rotačných sušičiek. Farmu znovu vysadil mladými sadenicami, aby zvýšil produktivitu a kvalitu. Prostredníctvom analýzy pôdy tiež určil špecifické metódy pestovania kávy a zlepšil vstupnú účinnosť. Všetky tieto kroky zvýšili celkovú kvalitu a pomohli vyrobiť túto šaržu Yellow Catuai Pulped Natural, ktorá má klasický profil baňovania s jemnou kyslosťou, žltým ovocím, čokoládou a dobrým telom.

Káva v Brazilílii

Takmer 40 % všetkej kávy na svete sa vyrába v Brazílii – približne 3,7 milióna metrických ton ročne. Pri takom množstve vyprodukovanej kávy niet divu, že táto krajina produkuje široké spektrum kvalít. Brazília vyrába všetko od prírodnej Robusty cez neutrálnu a miernu obrazovku Santos 17/18 až po charakteristické Rio Minas 17/18. Brazílski producenti v posledných rokoch začali výraznejšie investovať aj do produkcie špeciálnej kávy. Prostredníctvom našich domácich partnerov v Brazílii, vrátane našej sesterskej spoločnosti, sme schopní poskytnúť našim klientom širokú škálu brazílskych káv: od makrolot po mikrolot.

Dnes sú najplodnejšie oblasti pestovania kávy v Brazílii Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Väčšina brazílskej kávy sa pestuje na veľkých farmách, ktoré sú postavené a vybavené na maximalizáciu produkcie prostredníctvom mechanického zberu a spracovania. Relatívne rovinatá krajina v mnohých brazílskych kávových regiónoch v kombinácii s vysokými minimálnymi mzdami viedla väčšinu fariem k tomu, aby sa rozhodla pre tento typ mechanického zberu pred selektívnym ručným zberom.

V minulosti mechanizácia znamenala, že zber pásov bol štandardom; Dnešné mechanické kombajny sú však čoraz citlivejšie, čo znamená, že farmy môžu pri každom prejazde zberať iba úplne zrelé čerešne, čo je dobrá správa pre špecializovaných výrobcov.

V mnohých prípadoch a na menej rovných častiach fariem sa môže použiť zmiešaná forma „ručného mechanizovaného“ zberu, kde sa zrelá káva zbiera pomocou derriçadeira – druhu mechanizovaných hrablí, ktoré využívajú vibrácie na zber zrelých čerešní. Medzi kávovníkmi je natiahnutá plachta, aby zachytila ​​padajúcu čerešňu.

S pomocou týchto novších, selektívnejších technológií rastie počet fariem, ktoré sa čoraz viac zaujímajú o kvalitu pohárov a sú schopné dodávať ju.