Nový produkt
ESPRESSO PRAŽENIE
Dátum praženia: 01.02.2023
Pražená výberová káva Brazil Cascavel Verde
Cup score | 84 | ||
Kvalita | NY2 | ||
Farma | Cooperation Sucafina | ||
Varieta | Rôzne | ||
Nadmorská výška | 800 - 1100 | ||
Sparacovanie | Pulped Natural | ||
Oblasť |
Sul de Minas |
||
Chuťový profil | Kakao, oriešky, jablko, mliečna čokoláda, karamel |
5 Položka položky
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum:
Väčšina brazílskej kávy sa pestuje na obrovských farmách, ktoré sú postavené a vybavené na mechanický zber a spracovanie, čím sa maximalizuje produktivita. Relatívne rovinatá krajina v mnohých brazílskych kávových regiónoch v kombinácii s vysokými minimálnymi mzdami viedla väčšinu fariem k tomu, aby sa rozhodla pre tento typ mechanického zberu pred selektívnym ručným zberom.
V minulosti táto mechanizácia znamenala, že zber pásov bol štandardom; Dnešné mechanické kombajny sú však čoraz citlivejšie, čo znamená, že farmy môžu pri každom prejazde zberať iba úplne zrelé čerešne, čo je dobrá správa pre špecializovaných výrobcov.
V mnohých prípadoch a na menej rovných častiach fariem sa môže použiť zmiešaná forma „ručného mechanizovaného“ zberu, kde sa zrelá káva zbiera pomocou derricadeira – druhu mechanizovaných hrablí, ktoré využívajú vibrácie na zber zrelých čerešní. Medzi kávovníkmi je natiahnutá plachta, ktorá zachytáva čerešňu pri páde.
S pomocou týchto novších, selektívnejších technológií rastie počet fariem, ktoré sa čoraz viac zaujímajú o kvalitu pohárov a sú schopné dodávať ju.
Táto káva bola vybraná na základe jej ovocného profilu. Vo väčšine prípadov prírodné spracovanie znamená takéto príchute; avšak táto káva môže mať aj určitý prínos Pulped Natural. Prírodné dávky sa budú sušiť na veľkých terasách pod slnkom, zatiaľ čo Pulped Natural sa rozdrví a potom sa uložia do sucha na terasách. V oboch prípadoch bude káva pravidelne hrabaná a obracaná, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie a čistý profil šálky.