Indonesia Infused Ginger

Indonesia Infused Ginger - chuť zázvoru, perníku a citrónovej trávy

indonesia_ginger

Hmotnosť: 250 g
PRAŽENIE: ESPRESSO
Availability: Produkt je dostupný s inými možnosťami

12,00 €

48,00 € kg

S DPH
Categories:
Guaranteed Safe Checkout

Indonesia ginger

WALIDA TROPICAL BLOSSOM - INNOVATIVE INFUSE HYBRID PROCESS PICOLOT

96 hod Anaerobic macerácia + 96 hod macerácia s divokorastúcim zázvorom

z kávovej plantáže + 21 dni Natural

Spracovanie lotu: Júl - August 2023 Odroda: Red cattura & Lini S-795

Nadmorská výška pestovania: 1800 m.n.m.

Región: Argopuro, East Java, Indonesia

Spôsob spracovania: 96 hod Anaerobic Natural + 96 hod macerácia so zázvorom + 21 dni Natural

Detailný opis procesu:

  • Sortovanie kávových čerešní
  • 96 hodín Anaerobna macerácia v nerezovom tanku
  • 96 hodín Anaerobna macerácia s divokorastúcim zázvorom, ktorý rastie na tej istej plantáži
  • +- 21 dní sušenie na raised beds na vlhkosť 13 percent
  • Hulling
  • Size sortation
  • Sušenie zrna na vlhkosť 11.5 %
  • Manual defect sortation
  • Packing, final quality control, export

O producentovi tohto lotu - Muhlis a Walida Argopuro

Za týmto fantastickým lotom stojí Co-operative Walida na čele s našim drahým priateľom Muhlisom, ktorý spravuje, pestuje a spracúva kávu rastúcu na ploche 420ha na kopci Argopuro v Indonezii. Jedná sa o férový koncept živobytia pre farmárov aj zamestnancov Walida. Farmári si udávajú ceny čerešní sami a dostavajú zaplatené v hotovosti pri každej dodávke fresh cherries. Mzda pracovníkov je 2x vyššia ako mzda v danom kraji.

Walida je spoločenstvo 500 rodín žijúcich pod horou Argopuro, ktoré sa už ôsmy rok venuje pestovaniu a spracovaniu výberovej kávy, z dvoch dôvodov:

1. Prinavrátenie vody do krajiny, revitalizáciu a zachovanie biodiverzity

2. Chod neziskovej organizácie - Agroforestná lesnícka škola - 800 študentov, ktorí sa v škole učia a aj bývajú v areáli školy, ktorá ma 23 učiteľov. Študenti, ktorí úspešne ukončili školu sa ďalej venujú pestovaniu, spracovaniu alebo sa uberú cestou vyššieho vzdelania v oblasti

agronómie. Mas Muhlis je vyštudovaný agronóm, ktorý sa rozhodol vrátiť do rodnej obce, aby zmenil vážnu situáciu v krajine kde sa vytratila voda. Je to processor, ktorý miluje výzkum a vývoj, čo sa odzrkadľuje na množstve a unikátnosti kombinácií spracovaní kávy. Za spomenutie stojí aj úžasný projekt obnovy hory zničenej požiarmi. Muhlis a team Walida zalesnili časť hory Argopuro, ktorá bola úplne spustošená po masívnych požiaroch v roku 2018. Na mieste požiarov úspešne založili rozmanitú kávovú plantáž vo výške 1850 m.n.m. Vtáky a zvieratá sa postupne vrátili do regenerovanej oblasti a demonštrujú, ako môže revitalizácia riešiť naše súčasné núdzové situácie v oblasti biodiverzity.

0 Položky
Novinka

odporúčame

Registrácia nového účtu

Máte používateľský účet?
Prihlásiť sa alebo obnoviť heslo