Ethiopia - Biloya

Ethiopia - Biloya 100% arabica zo slovenskej pražiarne výberovej kávy

popis_ethiopia_biloya

Hmotnosť: 250 g
PRAŽENIE: ESPRESSO
9,00 €

36,00 € kg

S DPH
Categories:
Guaranteed Safe Checkout

Poľnohospodárske metódy v tomto regióne zostávajú prevažne tradičné. Poľnohospodári v Yirgacheffe zvyčajne pestujú kávovníky spolu s inými potravinárskymi plodinami. Táto metóda je bežná medzi drobnými roľníkmi, pretože maximálne využíva pôdu a zabezpečuje potraviny pre ich rodiny.

Okrem toho, že väčšina fariem zostáva tradične medziplodinová, je aj štandardne ekologická. Poľnohospodári v Yirgacheffe zvyčajne používajú veľmi málo - ak vôbec nejaké - hnojív alebo pesticídov. Väčšinu poľnohospodárskych prác vykonáva najbližšia rodina ručne.

Aby sa využila vynikajúca klíma, táto stanica poskytuje školenia, ktoré pomáhajú poľnohospodárom produkovať kvalitnejšie čerešne. Školenia sa zameriavajú na postupy zberu a transportu čerešní.

Poľnohospodári selektívne ručne zbierajú čerešne a dodávajú ich na stanicu umývacej stanice. Pri príjme zamestnanci ručne triedia prichádzajúce čerešne, aby odstránili všetky nedostatočné alebo nadmerné odrody alebo poškodené čerešne.

Všetky prijaté čerešne sa potom sušia v tenkých vrstvách na vyvýšených posteliach približne 21 dní. Stanica má 136 sušiacich postelí. Každá posteľ je označená kódom, ktorý uľahčuje sledovanie vysledovateľnosti a stavu spracovania.

Hoci je Etiópia známa ako rodisko kávy, aj dnes je miláčikom kávového priemyslu pre svoju neuveriteľnú rozmanitosť chutí. Hoci úplná vysledovateľnosť bola v nedávnej histórii zložitá, nové predpisy umožnili priamy nákup. Spolupracujeme priamo s farmármi, aby sme im pomohli produkovať špeciálne šarže najvyššej kvality, ktoré sú teraz úplne vysledovateľné, čo zvyšuje hodnotu pre farmárov aj pražiarne.

Výnimočná kvalita etiópskej kávy je spôsobená kombináciou viacerých faktorov. Genetická rozmanitosť odrôd kávy znamená, že nájdeme rôznorodú chuť, a to aj medzi farmami s podobnými podmienkami pestovania a spracovania (alebo v rámci nich). Okrem odrôd sa na konečnej kvalite podieľajú aj metódy spracovania. Poslednými kľúčovými zložkami vynikajúcej kávy v Etiópii sú výrobné tradície, ktoré vytvorili genetickú rozmanitosť, spracovateľskú infraštruktúru a skvelú kávu, ktorú si dnes vychutnávame.

18 Položky

odporúčame

Registrácia nového účtu

Máte používateľský účet?
Prihlásiť sa alebo obnoviť heslo